Asiatiska melonsnittar

May 31st, 2017 by admin

Vi kan inte få nog av härliga recept från våra vänner på mattidningen VEGO. Detta recept är ett superenkelt drinktilltugg som består av vattenmelon med en asiatisk touch. Perfekt att göra mycket av och förbereda innan.  Och det bara råkar passar perfekt till GodDryck No 2.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

melon

Asiatiska melonsnittar

16 st

½ melon, skuren i 3×3 cm kuber
1 msk sesamfrön, rostade
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 kruka färsk mynta, hackad

Marinad
½ vitlöksklyfta, riven
2 msk riven färsk ingefära
1 färsk röd chili, finhackad
2 lime, saften
2 tsk sesamolja

Blanda melonkuber, sesamfrön, skivade rädisor och mynta i en skål.
Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och vänd ner i skålen. Låt marinera i 15 minuter.
Trä en bit melon, rädisa och mynta på en tandpetare och ställ på ett fat.

Enjoy!

Comments are closed.