Citrondessert med bränd kikärtsmaräng

March 10th, 2017 by admin

Våra härliga vänner på mattidningen VEGO har skapat ytterligare ett recept som passar perfekt till GodDryck No 2.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Vi kan varmt rekommendera en prenumeration som kommer att ge en härlig vegoboost: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

citronpaj

Citrondessert med bränd kikärtsmaräng

4 portioner

Att göra maräng på spadet från burken med konserverade kikärter har blivit jättepopulärt i vegovärlden. Den smakar precis som maräng ska! Har du inte en gasbrännare att bränna marängen med kan du bara hoppa över det, marängen är god ändå.

Ingredienser:

Lemon curd
2 citroner, rivet skal och saft
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
0,5 dl mandelmjölk

Kikärtsmaräng
¾ dl kikärtsspad
1 tsk citronsaft
¾ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker

6 digestivekex, krossade

Så här gör du:

Lemon curd
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Låt sjuda under ständig omrörning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en skål och låt svalna i kylskåpet.

Kikärtsmaräng
Vispa kikärtsspad och citronsaft fast och fluffigt. Vispa ner lite strösocker och vaniljsocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.

Fördela de krossade degestivekexen i fyra dessertskålar eller glas. Fyll med lemon curd och avsluta med att spritsa på marängsmeten. Bränn marängen med en gasbrännare tills den får fint med färg.

Servera på direkten!

Comments are closed.