Fyllda salladsblad med asiatiska linser

May 9th, 2018 by admin

Vi kan inte få nog av härliga recept från våra vänner på mattidningen VEGO. Det här är ett kul sätt att servera en lagom het asiatisk linsröra på. Du kan även servera den tillsammans med nudlar eller ris, det bestämmer du helt själv. Och ett glas GodDryck No2 såklart! Psst… om du inte hittar belugalinser går det lika bra med gröna linser.

Fyllda salladsblad med asiatiska linser

4 portioner

Asiatiska linser
2 dl belugalinser
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
2 msk sojasås
1 msk riven färsk ingefära
1 färsk röd chili, finhackad
1 msk farinsocker
1 lime, saften
4 salladslökar, fint skivade

Till servering
4 gemsallad eller andra små salladsblad
½ gurka, i tunna stavar
färsk koriander
limeklyftor

1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och låt linserna rinna av i en sil.
2. Fräs linser och vitlök i rapsolja och sesamolja.
3. När löken har mjuknat blandar du ner resterande ingredienser. Låt puttra på i 5 minuter.
4. Lägg ut salladsbladen på tallrikar. Fyll med den asiatiska linsröran och toppa med gurka, färsk koriander och limeklyftor.

Enjoy!

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

Comments are closed.