Asiatiska melonsnittar

May 31st, 2017 by admin

Vi kan inte få nog av härliga recept från våra vänner på mattidningen VEGO. Detta recept är ett superenkelt drinktilltugg som består av vattenmelon med en asiatisk touch. Perfekt att göra mycket av och förbereda innan.  Och det bara råkar passar perfekt till GodDryck No 2.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

melon

Asiatiska melonsnittar

16 st

½ melon, skuren i 3×3 cm kuber
1 msk sesamfrön, rostade
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 kruka färsk mynta, hackad

Marinad
½ vitlöksklyfta, riven
2 msk riven färsk ingefära
1 färsk röd chili, finhackad
2 lime, saften
2 tsk sesamolja

Blanda melonkuber, sesamfrön, skivade rädisor och mynta i en skål.
Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden och vänd ner i skålen. Låt marinera i 15 minuter.
Trä en bit melon, rädisa och mynta på en tandpetare och ställ på ett fat.

Enjoy!

Zucchiniburgare med sötpotatishummus

May 16th, 2017 by admin

Våra härliga vänner på mattidningen VEGO har skapat ytterligare ett magiskt recept som passar perfekt till GodDryck No 2.

De här burgarna är ruskigt goda och går lika bra att lägga på grillen som steka i en stekpanna. Sötpotatishummusen är god som tillbehör till det mesta och varför inte som pålägg.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

burgare (kopia)

 

För 4 personer

Zucchiniburgare

1 zucchini, ca 400 g
1 tsk salt
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
3 salladslökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, rivna
2 dl pankoströbröd
2 msk majsstärkelse
2 tsk rökt paprikapulver
salt
svartpeppar

Sötpotatishummus

250 g sötpotatis
1 dl kokta kikärter, ca ½ burk
1 lime, saften
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk spiskummin
salt
svartpeppar

Till servering

hamburgerbröd
salladsblad
tomat
groddar

Zucchiniburgare

Riv zucchinin grovt och lägg ner i en skål. Blanda med 1 tsk salt och låt stå i 15 minuter. Pressa ut så mycket vätska det bara går.
Skölj de vita bönorna och mosa sönder med en gaffel. Blanda ihop zucchini bönor, salladslök, vitlök, pankoströbröd, majsstärkelse, rökt paprikapulver, salt och peppar.
Forma till burgare och pensla med olivolja. Lägg på grillen eller stek i en grillpanna tills de får fina grillränder.

Sötpotatishummus

Dela sötpotatisen i bitar och koka den mjuk i vatten.
Häll ner sötpotatis, sköljda vita bönor, limesaft, tahini, vitlök, spiskummin, salt och peppar i en matberedare och mixa till en slät röra. Du kan även använda en stavmixer.

Enjoy!

Snittar som gjorda för bubbel!

April 3rd, 2017 by admin

För tredje gången har våra härliga vänner på mattidningen VEGO skapat ett magiskt recept som passar perfekt till GodDryck No 2.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

snittar

Snittar med en kräm på soltorkade tomater

4 portioner

De här snittarna är perfekta att välkomna gästerna med. Krämen går att förbereda redan dagen innan och brödet kan rostas precis innan gästerna kommer. Superenkelt!

Ingredienser:

Snittar

4 skivor vitt bröd
olivolja att steka i

Kräm på soltorkade tomater:

1,5 dl crème fraîche, t ex Oatly iFraiche
6 soltorkade tomater, hackade
1 vitlöksklyfta, fiven
salt
svartpeppar
ev. Färsk oregano till dekoration

Så här gör du:

Skär brödet i små rundlar, fyrkanter eller trekanter. Stek dem gyllene på båda sidor i lite olivolja.

Mixa ihop crème fraîche, soltorkade tomater, vitlök, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

Klicka eller spritsa lite kräm på varje brödbit och toppa eventuellt med lite flingsalt och färsk oregano.

Enjoy!

Citrondessert med bränd kikärtsmaräng

March 10th, 2017 by admin

Våra härliga vänner på mattidningen VEGO har skapat ytterligare ett recept som passar perfekt till GodDryck No 2.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Vi kan varmt rekommendera en prenumeration som kommer att ge en härlig vegoboost: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

citronpaj

Citrondessert med bränd kikärtsmaräng

4 portioner

Att göra maräng på spadet från burken med konserverade kikärter har blivit jättepopulärt i vegovärlden. Den smakar precis som maräng ska! Har du inte en gasbrännare att bränna marängen med kan du bara hoppa över det, marängen är god ändå.

Ingredienser:

Lemon curd
2 citroner, rivet skal och saft
1 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
0,5 dl mandelmjölk

Kikärtsmaräng
¾ dl kikärtsspad
1 tsk citronsaft
¾ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker

6 digestivekex, krossade

Så här gör du:

Lemon curd
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Låt sjuda under ständig omrörning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en skål och låt svalna i kylskåpet.

Kikärtsmaräng
Vispa kikärtsspad och citronsaft fast och fluffigt. Vispa ner lite strösocker och vaniljsocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.

Fördela de krossade degestivekexen i fyra dessertskålar eller glas. Fyll med lemon curd och avsluta med att spritsa på marängsmeten. Bränn marängen med en gasbrännare tills den får fint med färg.

Servera på direkten!

Krämig pistagepasta

February 9th, 2017 by admin

Våra härliga vänner på mattidningen VEGO har skapat detta recept som passar perfekt till GodDryck No 1.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Vi kan varmt rekommendera en prenumeration som kommer att ge en härlig vegoboost: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

pasta

Krämig pistagepasta med rostad sötpotatis

4 portioner

Den här rätten blandar allt som är gott: En krämig pasta, rostad sötpotatis och fräscha smaker från granatäpple och mynta. Kan det bli bättre?

Ingredienser:

Krämig pistagepasta
1,5 dl pistagenötter
1,5 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor, rivna
1 mogen avokado
0,5 dl olivolja
2 dl vatten
salt
svartpeppar
tagliatelle för 4 personer

Sallad med rostad sötpotatis och granatäpple
600 g sötpotatis
2 tsk granatäpplesirap eller agavesirap
2 nävar babyspenat eller hackad grönkål
1 granatäpple, kärnorna
2 msk rostade pumpakärnor
2 msk finhackad färsk mynta
olivolja
salt
svartpeppar

Så här gör du:

Krämig pistagepasta
Lägg pistagenötter och cashewnötter i blöt i 2 timmar.
Släng ner de blötagda nötterna i en matberedare tillsammans med vitlök, avokado, olivolja och vatten. Mixa till en så slät kräm du kan. Känns den för tjock är det bara att tillsätta mer vatten.
Smaka av med salt och peppar.

Sallad med rostad sötpotatis och granatäpple
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala sötpotatisen och skär den i klyftor.
Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt och blanda med lite olivolja, granatäpplesirap, salt och peppar.
Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills de har mjuknat och fått färg.
Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med babyspenat eller grönkål, granatäpplekärnor, rostade pumpakärnor, finhackad mynta, salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med pistagekrämen och lägg upp på tallrikar. Toppa med salladen på rostad sötpotatis och granatäpple.