Bäst i test

December 15th, 2017 by admin

Nu är det inte många dagar kvar på året! Nyår brukar innehålla härliga stunder och möjlighet att njuta av god mat och dryck, och därför vill vi påminna er om att säkra era flaskor av ett gott alkoholfritt bubbel så fort som möjligt. Förra året tog GodDryck No 1 och GodDryck No 2 slut i flera av Systembolagets butiker tre dagar innan nyårsafton. Med tanke på det fina betyg som vi fick i detta test i Icakuriren och hur omtyckta våra produkter är, är det förståeligt. Testet hittar du här: Stort test – Bästa bubbel till nyår

Rosmarin & Passion No1

November 15th, 2017 by Anna Stendahl

Tillsammans med våra vänner på Brämhults har vi tagit fram en skinande gul drink för att lätta upp i vintermörkret. Vad sägs om rosmarin, mango, passionsfrukt och lemonad i en härlig mix?

Gör så här:
1. Häll upp 2 cl Earl Grey-sockerlag och 5 cl Brämhults Passionad
2. Fyll upp med is
3. Fyll upp med GodDryck No1 tills glaset är fullt och blanda försiktigt med en sked.
4. Toppa med en rosmarinkvist

*Earl Grey-sockerlag (1 dl):
Koka upp 1dl socker med 1 dl vatten
Lägg i 4 påsar Earl Grey te
Låt det stå och dra i 10 minuter, ta sedan bort tepåsarna.
Låt det hela svalna.

Röbeta & Ingefära No2

October 10th, 2017 by Anna Stendahl

Lagom till vampyrernas och spökenas månad kommer här en läskigt blodröd drink. Tillsammans med våra vänner på Brämhults presenterar vi: Röbeta & Ingefära No2.

Gör så här:
1. Häll upp 2 cl Earl Grey-sockerlag, 5 cl Brämhults röbetor ingefära och 2 cl Brämults lemonad
2. Fyll upp med is
3. Fyll upp med GodDryck No2 tills glaset är fullt och blanda försiktigt med en sked.
4. Toppa med selleri

*Earl Grey-sockerlag (1 dl):
Koka upp 1dl socker med 1 dl vatten
Lägg i 4 påsar Earl Grey te
Låt det stå och dra i 10 minuter, ta sedan bort tepåsarna.
Låt det hela svalna.

Hallon & Lagerblad No2

September 14th, 2017 by Anna Stendahl

För att lätta upp höstkänslan kommer här en drink som innehåller ett fyrverkeri av smaker. Tillsammans med våra vänner på Brämhults presenterar vi: Hallon & Lagerblad No2.

Gör så här :
1. Häll upp 2 cl örtsockerlag* och 3 cl Brämults Hallonad (ingefära) i ett glas
2. Fyll på med is
3. Fyll upp med GodDryck No 2 tills glaset är fullt och blanda försiktigt med en sked.
4. Toppa gärna med några lagerblad

*Örtsockerlag (1 dl):
Koka 1 dl agavesirap med 1 dl GodDryck No2 och 1 dl vatten.
Reducera till hälften.
Lägg i 1 kvist rosmarin, 3 kvistar timjan och 3 stycken lagerblad.
Låt det stå och dra i 10 minuter, ta sedan bort örterna.
Låt det hela svalna.

Rödbetsrisotto

August 17th, 2017 by Anna Stendahl

För att fira vår nya stjärna, GodDryck No3, en ekologisk mousserande äppelmust från Sveriges godaste äpplen, har våra vänner på restaurang Luzette tagit fram en fantastisk vegetarisk recept som passar perfekt till den. Har du vägarna förbi Stockholms Centralstation stanna gärna till denna moderna brasseri och smaka denna gudomliga rätt eller något annat smarrigt från menyn.

GodDryck No3 kommer lanseras på Luzette den 28:e augusti, och under hela vecka 35 kan du få köpa den till ett lanseringspris på 50kr/ flaska. Efter lanseringsveckan kommer GodDryck No3 att finnas att köpas även på andra utvalda restauranger i landet.

Har du inte möjlighet att komma förbi Luzette kan du tillaga denna fantastiska vegetariska rätt hemma, här kommer receptet:

Rödbetsrisotto med getost och rostade frön och GodDryck No3

Risotto
2 st finhackade schalottenlökar
2 msk smör
3 dl arborioris
2 dl vittvin
1 l hönsbuljong
2 dl parmesan
2 msk smör
Lite timjan
6 st rödbetor, kokta i salt och en nypa socker
Tunt hyvlade knippbetor och gulbetor
Rostade solros och pumpakärnor i olja och flingsalt
Smulad getost
Plockad vattenkrasse

Fräs hackad schalottenlök i smör, tillsätt riset. Rör runt lite, tillsätt vittvin, låt koka in. Tillsätt sedan uppkokad kycklingbuljong lite i taget under omrörning.

När riset har lagom konsistens så tillsätter man betor, parmesan, plockad timjan och smör. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på en fin tallrik, garnera med plockade getosten, fröna, vattenkrassen och hyvlade betorna.