Krämig pistagepasta

February 9th, 2017 by admin

Våra härliga vänner på mattidningen VEGO har skapat detta recept som passar perfekt till GodDryck No 1.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Vi kan varmt rekommendera en prenumeration som kommer att ge en härlig vegoboost: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

pasta

Krämig pistagepasta med rostad sötpotatis

4 portioner

Den här rätten blandar allt som är gott: En krämig pasta, rostad sötpotatis och fräscha smaker från granatäpple och mynta. Kan det bli bättre?

Ingredienser:

Krämig pistagepasta
1,5 dl pistagenötter
1,5 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor, rivna
1 mogen avokado
0,5 dl olivolja
2 dl vatten
salt
svartpeppar
tagliatelle för 4 personer

Sallad med rostad sötpotatis och granatäpple
600 g sötpotatis
2 tsk granatäpplesirap eller agavesirap
2 nävar babyspenat eller hackad grönkål
1 granatäpple, kärnorna
2 msk rostade pumpakärnor
2 msk finhackad färsk mynta
olivolja
salt
svartpeppar

Så här gör du:

Krämig pistagepasta
Lägg pistagenötter och cashewnötter i blöt i 2 timmar.
Släng ner de blötagda nötterna i en matberedare tillsammans med vitlök, avokado, olivolja och vatten. Mixa till en så slät kräm du kan. Känns den för tjock är det bara att tillsätta mer vatten.
Smaka av med salt och peppar.

Sallad med rostad sötpotatis och granatäpple
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala sötpotatisen och skär den i klyftor.
Lägg sötpotatisklyftorna på en plåt och blanda med lite olivolja, granatäpplesirap, salt och peppar.
Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills de har mjuknat och fått färg.
Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med babyspenat eller grönkål, granatäpplekärnor, rostade pumpakärnor, finhackad mynta, salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med pistagekrämen och lägg upp på tallrikar. Toppa med salladen på rostad sötpotatis och granatäpple.

Comments are closed.