Snittar som gjorda för bubbel!

April 3rd, 2017 by admin

För tredje gången har våra härliga vänner på mattidningen VEGO skapat ett magiskt recept som passar perfekt till GodDryck No 2.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

snittar

Snittar med en kräm på soltorkade tomater

4 portioner

De här snittarna är perfekta att välkomna gästerna med. Krämen går att förbereda redan dagen innan och brödet kan rostas precis innan gästerna kommer. Superenkelt!

Ingredienser:

Snittar

4 skivor vitt bröd
olivolja att steka i

Kräm på soltorkade tomater:

1,5 dl crème fraîche, t ex Oatly iFraiche
6 soltorkade tomater, hackade
1 vitlöksklyfta, fiven
salt
svartpeppar
ev. Färsk oregano till dekoration

Så här gör du:

Skär brödet i små rundlar, fyrkanter eller trekanter. Stek dem gyllene på båda sidor i lite olivolja.

Mixa ihop crème fraîche, soltorkade tomater, vitlök, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

Klicka eller spritsa lite kräm på varje brödbit och toppa eventuellt med lite flingsalt och färsk oregano.

Enjoy!

Comments are closed.