Zucchiniburgare med sötpotatishummus

May 16th, 2017 by admin

Våra härliga vänner på mattidningen VEGO har skapat ytterligare ett magiskt recept som passar perfekt till GodDryck No 2.

De här burgarna är ruskigt goda och går lika bra att lägga på grillen som steka i en stekpanna. Sötpotatishummusen är god som tillbehör till det mesta och varför inte som pålägg.

VEGO är Sveriges största helt vegetariska mattidning. I tidningen hittar du gröna vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

Om du inte redan prenumererar, kan vi varmt rekommendera det. En härlig vegoboost utlovas: www.vegomagasinet.se/prenumerera/

burgare (kopia)

 

För 4 personer

Zucchiniburgare

1 zucchini, ca 400 g
1 tsk salt
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
3 salladslökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, rivna
2 dl pankoströbröd
2 msk majsstärkelse
2 tsk rökt paprikapulver
salt
svartpeppar

Sötpotatishummus

250 g sötpotatis
1 dl kokta kikärter, ca ½ burk
1 lime, saften
1 msk tahini
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk spiskummin
salt
svartpeppar

Till servering

hamburgerbröd
salladsblad
tomat
groddar

Zucchiniburgare

Riv zucchinin grovt och lägg ner i en skål. Blanda med 1 tsk salt och låt stå i 15 minuter. Pressa ut så mycket vätska det bara går.
Skölj de vita bönorna och mosa sönder med en gaffel. Blanda ihop zucchini bönor, salladslök, vitlök, pankoströbröd, majsstärkelse, rökt paprikapulver, salt och peppar.
Forma till burgare och pensla med olivolja. Lägg på grillen eller stek i en grillpanna tills de får fina grillränder.

Sötpotatishummus

Dela sötpotatisen i bitar och koka den mjuk i vatten.
Häll ner sötpotatis, sköljda vita bönor, limesaft, tahini, vitlök, spiskummin, salt och peppar i en matberedare och mixa till en slät röra. Du kan även använda en stavmixer.

Enjoy!

Comments are closed.